3x TIPS voor een grote eettafel in huis

houten-eettafel-vergelijk-houtsoorten-prijzen-mogelijkheden

Een grote eettafel, een prachtig gezicht en een echte eye-catcher in jouw interieur. Past zo’n grote tafel in jouw keuken, eetkamer of woonkamer, dan ben jij een van de gelukkigen. Je hebt namelijk de mogelijkheid om met veel mensen heerlijk te dineren. Maar voordat hij op z’n plek staat moet jij nog wel de keuze maken. Welke maat past het beste, zonder dat de eettafel een obstakel wordt in het interieur? in deze blog nemen we je mee in deze zoektocht, en bekijken we drie tips voor het kiezen van een grote eettafel in huis.

Bepaal de juiste maat: niet te groot

Voor het bepalen van de juiste maat grote eettafel moet je rekening houden met het aantal zitplaatsen dat je wil hebben. Daarnaast moet je rekenen hoeveel ruimte je hebt voor de eettafel. Begin eens met het uitleggen van kranten. Houd minimaal 70 centimeter tussenruimte aan aan muurkanten. Op plekken waar je moet lopen moet je minimaal 120 centimeter aanhouden. Zo zorg je ervoor dat je de tafel niet als obstakel gaat ervaren. Matchen beide niet met elkaar, dan kun je kiezen voor eetkamerstoelen zonder armleuningen, deze nemen namelijk een stuk minder plaats in dan stoelen met armleuningen. Doorgaans kunnen er dan toch extra stoelen aan de eettafel, je creeert eenvoudig extra zitplaatsen.

Welk deel van de grote eettafel ga je gebruiken?

Wanneer je een lange, grote eettafel in de keuken, eetkamer of woonkamer hebt staan, maar je bent niet altijd met veel zul je moeten kiezen. Ga je aan het hoofd zitten of kies je voor het midden van de tafel? De meeste mensen kiezen ervoor om een kant van de eettafel te gebruiken wanneer ze met minder zijn. Dit is meestal ook het slimst. Zo kun je namelijk de rest van de eettafel leuk aankleden, zonder elke keer alle accessoires aan de kant te hoeven zetten. Niet zo handig, wanneer je de tafel helemaal hebt aangekleed.

Overweeg ook een uitschuifbare eettafel of aanzetstukTwijfel je toch nog over de lengte van de eettafel? Misschien omdat je de grootte niet altijd nodig hebt en flexibel wil zijn met het aantal zitplekken aan tafel. In dat geval is een uitschuiftafel of eettafel met aanzetstuk misschien wel een slimmere oplossing. Je verlengt de tafel op het moment dat vrienden of familie komen dineren, en klapt de tafel op andere momenten in. Je voorkomt op die manier dat de eettafel een obstakel wordt in de keuken, eetkamer of woonkamer. Dat zou immers zonde zijn, omdat een nieuwe eettafel een behoorlijke investering is. Zeker wanneer je kiest voor een lang en groot model. Houd er bij een eettafel met aanzetstuk wel rekening mee dat het blad elders opborgen moet worden. Heb je dus weinig opbergruimte in huis, dan is een uitschuifbare eettafel een slimmere keus.