In de Nederlandse tuinen vinden we tal van unieke planten en willen we natuurlijk allemaal dat de planten er vol in bloei bij zullen staan. Een goede verzorging is hierbij belangrijk, zodat de plant kan blijven groeien, mooi groen blijft en er ieder jaar prachtige bloemen zullen bloeien. Echter hebben we tijdens de zomermaanden steeds meer te maken met droogte en valt er erg weinig regen, waardoor er kans is dat de planten uitdrogen. Zo liggen de grasvelden er tijdens de zomermaanden somber, geel en verdord bij, wat we natuurlijk willen voorkomen. In dit blog vertellen we je graag meer over hoe je de planten nu gezond houdt, hoe je deze het beste kunt verzorgen en vertellen we je meer over tuinberegening!

Voorkom uitdroging door het warme weer

Tijdens de warme dagen verdampen de planten erg veel vocht, terwijl ze ook erg veel water nodig hebben. In de warmste maanden van het jaar regent het daarentegen niet, waardoor de planten wel wat extra hulp kunnen gebruiken. Zo is het aan te raden om tijdens de warme dagen de planten in de tuin regelmatig water te geven, waardoor je uitdroging voorkomt en de planten ook tijdens enorme hitte zullen blijven overleven. 

Kies voor een tuinberegening installatie

Wanneer je de planten in de tuin op een juiste manier water wilt geven zodat zij voldoende water krijgen gedurende de dag, biedt een tuinberegening installatie en uitkomst. Er zijn verschillende manieren voor de beregening van de tuin, zoals tuinberegening boven de grond, onder de grond en druppelirrigatie. Een combinatie van deze drie vormen is ook mogelijk, waardoor je zorgt voor een optimale bevloeiing voor de planten of het gazon. 

De tuinberegening installatie is zo in te stellen dat de plant gedurende de dag de juiste hoeveelheid water krijgt. Tijdens het sproeien of het watergeven met een gieter geef je in één keer erg veel water, wat voor de plant moeilijker is op te nemen en verdampt dit erg snel. Met een juiste tuinberegening geef je de plant constant voldoende water, waardoor dit voor de plant goed op te nemen is en de plant gezond zal blijven tijdens een hittegolf of andere warme periode.

Schaf een waterpomp aan!

Je zou de tuinberegening installatie kunnen aansluiten op een kraan waar kraanwater uitkomt, maar is het natuurlijk veel voordeliger en duurzamer wanneer je het water uit een andere bron vandaan haalt. Met een waterpomp kun je gemakkelijk water pompen uit een bepaald gebied, om dit vervolgens te gebruiken voor de beregening in de tuin. Een waterpomp pompt water uit oppervlaktewater of een sloot, om dit vervolgens ]te transporteren naar andere plekken. Met tuinberegening gaat het om het transporteren van het water van de ene naar de andere kant van de tuin. 

Je pompt gemakkelijk het overtollige water weg, om dit vervolgens te gebruiken voor de beregening van de tuin. Hierdoor zorg je voor een erg duurzame omloop, zonder verspilling van het kraanwater. De planten zullen blijven groeien en wordt uitdroging voorkomen, zodat je het hele seizoen kunt genieten van de fleurige tuin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *