keuken interieurbouw

In dit artikel zullen we ingaan om de voorkomende keuken trends voor 2021. We zullen meteen maar met de deur in huis vallen, want er is behoorlijk wat mogelijk.

Het centrum van je huis

Als we kijken naar de huidige trend dan zien we dat er bij keuken interieurbouw steeds vaker wordt gedacht aan een keuken die mag worden geëtaleerd. De keuken wordt niet meer weggemoffeld achteraan in het huis maar neemt een belangrijke plek in. Wat naadloos aansluit bij de huidige trend is een open keuken die doorloopt in de woonkamer. Vaak wordt er ook gekozen voor de ouderwetse bijen keuken. Dit zorgt voor net dat beetje extra opslag en ruimte die je wellicht nodig hebt.

keuken interieurbouw

In de hoogte

De trend voor keuken interieurbouw 2021 zijn keukens die hoog gebouwd zijn, van vloer tot aan het aanrechtblad. Dat aanrechtblad zal dun zijn om zo een minimalistische en ruimtelijke look te geven aan het geheel. Ook de handgrepen voor de lades en kasten zijn verticaal.

Hout in vele varianten

Met inspiratie puttend uit de jaren 70 en de jaren 80 komen de houten keukens weer helemaal terug. Er wordt gecombineerd met diverse kleuren van hetzelfde type hout, of juist bewust met verschillende soorten om een statement te maken en een unieke look te creëren. Qua meubels moet worden gedacht aan ronde tafels. Ook het aanrechtblad heeft bij voorkeur een afgronde rand, wat weer terugverwijst naar de jaren 70 en 80.

Marmer maakt zijn comeback

Na een tijdje afwezig te zijn geweest is marmer weer helemaal terug van weggeweest. Dit hoogwaardige en exclusieve natuurproduct is zeer sterk en kan tegen een stootje. Ook is het een erg duurzaam product dat een leven lang mee kan gaan. Ook straalt het materiaal exclusiviteit en luxe uit.

Kleuren

Wat er over de hele linie aan trends terugkomt voor 2021 zijn vooral de kleuren. Er wordt veel gewerkt met diverse soorten hout met verschillende kleur dieptes. Maar ook bij andere materialen zien we dit terug. Zo is de metallic look ook beschikbaar in vele kleuren, net welke je maar wenst. Dit geldt ook voor hoogglans kunstof en andere materialen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *