barkruk groen

We komen al richting het einde van het jaar en dat betekent nieuwe keukentrends! Of toch niet? Wat worden de kenmerken van de keuken van de toekomst? Welke stijlen blijven? En hoe zit het met de materialen? 

Hoe wordt de keuken het liefst gebruikt?

Een duidelijke trend die we jaar na jaar blijven terugzien, is de verandering in de indeling en het gebruik van keukenruimtes, omdat het steeds duidelijker wordt dat moderne keukens meer open zijn geworden en verbonden zijn met de woonkamer. Architecten en interieurontwerpers hebben hun inspiratie gevonden in het verwijderen van barrières in een poging ruimtes te verenigen om ze veel praktischer en minder beperkend te maken. De perfecte oplossing als je gasten thuis hebt en je het socializen niet wilt missen tijdens het koken! Een andere, blijvende, manier om keukens te structureren is het gebruik van een eiland om een ​​centrale ruimte te creëren die kan worden gebruikt om te koken of zelfs voor andere doeleinden, zoals, bijvoorbeeld, als tafel.

Materiaalkeuze

Als het gaat om materialen, zullen de meest populaire keuzes voor de keuken in 2022 naar verwachting vergelijkbaar blijven aan die van 2021; namelijk steen, cementen en natuurlijk hout. Deze laatste optie is verreweg het populairst omdat het een natuurlijke, moderne toets aan de keuken geeft. Een zeer belangrijke factor als je een futuristisch ontwerp wilt vermijden dat soms koud en levenloos kan aanvoelen. Helemaal in de keuken van de toekomst!

We moeten namelijk vermelden dat technologie steeds meer een integraal onderdeel van de keukens gaat worden; iets dat op langere termijn ons leven zoveel gemakkelijker gaat maken in deze hoek van het huis. Er is natuurlijk wel gedacht aan het opbergen van al deze futuristische snufjes en extra apparaten die we veelvuldig zullen gaan terugzien in de keuken; in de meeste keukens worden deze snufjes namelijk op een subtiele wijze verwerkt in het ontwerp van de keuken zelf. 

Meer weten over de nieuwste keukentrends? Neem dan een kijkje op Keukenloods.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *