Wil je een olijfboom kopen olijfboom kopen, dan haal je een stuk geschiedenis binnen. De ‘Olea Europea’ is een van de oudst bekende gecultiveerde bomen en werd reeds gekweekt voordat de geschreven taal werd uitgevonden. Sommige produceren nog olijven , ook al zijn ze meer dan 2000 jaar oud!

Deze prachtige bomen zijn gemakkelijk te verzorgen en groeien goed, zelfs in arme of steenachtige bodems. Hun zilverachtige blad zal glinsteren in de zomerzon en de kale wintertuin opvrolijken.

De zoektocht naar olijfbomen

Koop je planten bij een specialist. Een olijfboom kopen olijfboom kopen, doe je niet elke dag en je wilt hem vast ook heel lang houden én de vruchten kunnen plukken. Een kwekerij biedt gezonde planten aan en het gratis advies voor verzorging is mooi meegenomen.

De olijfboom houdt van een zonnigste, beschutte plek en een goed gedraineerde grond. Olijven die dicht bij een warme muur worden geplant, waar ze kunnen zonnebaden, zullen het gelukkigst zijn. De olijfboom groeit langzaam en is daarom ideaal voor de teelt in pot. Je zet ze dus ook op je terras of balkon, of in een onverwarmde serre of kas. In ons klimaat is winterbescherming nodig. Hoewel olijfbomen zelfvruchtbaar zijn, worden ze door de wind bestoven, dus moeten ze buiten in bloei staan ​​als je hoopt fruit te kweken.

Olijven oogsten

Bomen zouden ongeveer na drie tot vijf jaar oud moeten beginnen met het produceren van fruit. Het groeit de hele zomer en herfst en rijpt halverwege de winter. Je kan ook een oudere en grotere olijfboom kopen voor onmiddellijke oogst. Wil je niet door je auto zakken met je pot en olijfboom, dan kan de kweker de boom bij je huis brengen. De olijven kunnen worden geplukt als ze groen zijn, maar zijn volledig rijp als ze zwart worden en van de takken beginnen te vallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *