Ik vind het altijd leuk om te werken met mijn handen en om nieuwe dingen te leren. Zo ga ik graag aan de slag met verschillende hobbyprojecten en ik vind het leuk om hierover te schrijven. Zo geef ik graag tips en adviezen over projecten waar ik mee bezig ben en ik hoop dat je hier van kan leren! Op dit moment ben ik veel bezig met epoxy resin omdat je hier ontzettend mooie projecten mee kunt maken. Ik denk dat het goed is om eerst kort stil te staan bij wat epoxy resin precies is, voordat ik een aantal voorbeelden geef van wat je ermee kan!

Wat is epoxy resin precies?

Epoxy resin, epoxy of epoxyhars wordt eigenlijk allemaal door elkaar gebruikt. In feite zijn het polymeren die overgaan in een vaste vorm door een chemische reactie. Dit product is mechanisch ontzettend sterk, bestand tegen chemicaliën en hecht zeer goed op zijn ondergrond. Denk hier aan beton of hout, maar ook metaal en glas zijn ondergronden waar de epoxy resin zich goed op hecht. Bij epoxy resin wordt hars en een harder samengevoegd welke op elkaar gaan reageren. Hierdoor ontstaat een harde laag welke gekleurd kan zijn en welke mat is of juist glanst. 

Waar wordt epoxy resin precies voor gebruikt?

Epoxy resin wordt vaak gebruikt als coating, bijvoorbeeld voor vloeren of andere objecten. Denk hierbij aan vloercoating, auto-onderdelen, boten, vliegtuigen en modelbouw. Zoals je kunt lezen is dit een zeer breed product en kun je deze voor veel verschillende projecten en toepassingen inzetten. Zowel in keukens, fabrieken, garages of andere hallen vind je epoxy terug op de vloer. Dit product is namelijk makkelijk aan te brengen, stevig, slijtvast en goed schoon te houden. Epoxy resin wordt vaak meer gebruikt voor hobbyprojecten zoals het bewerken van foto's, schilderijen,  rivier tafels en ga zo maar door. Resin art is verkrijgbaar in verschillende kleuren en daardoor kun je zelf kiezen hoe je dit product in wil zetten. 

Mijn eigen ervaring

Ik spreek uit mijn eigen ervaring als ik zeg dat epoxy resin een prachtig product is. Echter moet je er niet te makkelijk over denken en moet je je goed inlezen voordat je ermee aan de slag gaat. Zo kan het handig zijn om siliconen mallen te gebruiken bij het gebruik ervan omdat de epoxy hieraan niet hecht. Ook dien je de juiste verhouding toe te passen zodat de epoxy resin op de juiste manier uithardt. Daarbij dien je erop te letten welke kleuren je gebruikt en hoeveel je ervan toepast. Zelf lees ik mij altijd goed in bij Mr. Boat omdat zij hele nuttige informatie op hun website hebben staan. Ook bieden zij epoxy resin aan die precies bij mijn wensen aansluit! Ik hoop je enthousiast te hebben gemaakt om zelf ook eens op hun website te gaan kijken. Succes & vooral heel veel plezier met jouw project!