Kunstgras

Het komt misschien nooit in je op maar wist je dat je ook gewoon voor kunstgras kunt kiezen in je tuin of op je balkon? Wij Hollanders zijn gewend om echt gras in de omgeving te hebben en als dat kan dan is het ook zeker prettig. Maar soms leent een plek zich gewoon niet voor echt gras. Dan kun je beter toegeven dat het echte gras niks gaat worden en kiezen voor kunstgras want het zal je verbazen hoe prettig dat is.

Kunstgras

Amper van echt te onderscheiden

Het voordeel van kunstgras dat tegenwoordig gemaakt wordt is dat het amper van echt is te onderscheiden. Kunstgras was vroeger heel opzichtig groen en nep. Daarom wilden zoveel mensen het niet hebben. Ze wilden niet constant geconfronteerd worden met hoe goedkoop dat gras eruit ziet. Dat is nu echter verleden tijd. Kunstgras is – mits van goede kwaliteit natuurlijk – amper meer van echt te onderscheiden. Het ziet er prachtig groen uit maar is niet zo groen dat het niet meer realistisch is. Er is zelfs kunstgras dat een beetje viezig of vuil is om sommige plekken om het echt te laten lijken. Echt gras is namelijk nooit helemaal perfect dus een paar droge plekjes horen erbij. 

Kunstgras

Voor je balkon

In een tuin kun je echt gras leggen. Op een balkon is dat heel lastig. Het is namelijk niet zo dat je dan de ondergrond kunt gebruiken om het gras op te hechten. Je zou dan een laag aarde op je balkon moeten hebben maar dat is natuurlijk veel te zwaar. Ook op die plekken is kunstgras een goed idee. Het is namelijk prettig onder je voeten en is daardoor vaak veel fijner dan bijvoorbeeld tegels die heet worden maar ook een vloerkleed voor buiten.