Is jouw huidige bank aan vervangen toe? De kans is groot dat je nadenkt om een hoekbank aan te schaffen.In Nederlandse huizen zitten vaak hoeken en deze bank is ideaal om een gezellige hoek te creëren in de woonkamer. Pimp jouw hoekbank op met gezellige kussens en plaids.

Er zijn verschillende soorten hoekbanken. Hierbij is dus de vraag voor welke soort hoekbank je gaat?


Loungebank

Om te beginnen is een loungebank een populaire keuze. Ga voor een mooie strakke bank dat een echte eye-catcher is in de ruimte. Een lounge hoekbank is een goede manier om de ruimte optimaal te benutten. Ook creëer je een comfortabele zithoek voor het hele gezin. Vaak kun je deze hoekbanken geheel naar wens samenstellen op basis van jouw voorkeuren. Welk model, welke stof en/of welke type poot zijn keuzes die hierbij komen kijken.

Ottoman

Een Ottoman behoort tot de loungebanken. Het enige verschil is dat er een lig gedeelte zit zónder rugleuning. Dit deel is echt bedoeld om languit op te liggen na een lange dag. Hierdoor mis je eventueel een extra zitplaats.

L-bank

Bij een hoekbank denk je al snel aan een bank in een L-opstelling. Hiermee bespaar je de meeste ruimte en maak je al snel een knusse hoek. Een L-bank heeft namelijk één korte en één lange zijde. Maak het geheel af met een mooi vloerkleed voor de balans in de woonruimte. Bij de L-bank kun je nog een keuze maken tussen een loungebank en een Ottoman.

U-bank

Naast een L-bank heb je ook een U-bank. Deze bank heeft de vorm van de letter U en heeft dus twee even lange zijdes met een tussenstuk. Hierdoor creëer je ontzettend veel zit plekken en is het een erg gezellige bank voor het hele gezin. Kies voor de U-bank wanneer je een grote open ruimte hebt die je knusser wil maken. Hierdoor ontstaat er een grote leefhoek.

Wil je de verschillende type hoekbanken in het echt beleven? De stylisten van Meubilex helpen je graag om jouw favoriete bank te kiezen en je van professioneel advies te voorzien.