Thuis is waar het hart is, en je stort je hart zeker uit wanneer je je nieuwe huis inricht. Of het nu de eerste keer is dat je op jezelf gaat wonen, of je gaat samenwonen met je partner of misschien is je gezin verhuisd naar een nieuw huis, grijp de kans om een ​​ruimte in te richten waar je graag thuiskomt. Het inrichten van een huis kan in het begin zowel spannend als overweldigend zijn, dus onthoud dat het een proces is waarvan je kunt genieten terwijl je bezig bent. Om je op weg te helpen, volgen hier twee tips van experts voor het inrichten van je nieuwe huis (bron: Destijdsch):

Kies een thema en kleurenpalet

Een overkoepelend thema kan dienen als een uitstekende gids voor al je decoratie beslissingen. Houd je meer van een moderne of vintage stijl? Minimalistisch of natuurlijk met oude deuren? Er zijn veel ontwerp thema’s om uit te kiezen. Zodra je een ontwerpthema hebt geselecteerd, kun je het juiste thematische decor in je kamers opnemen en tegelijkertijd een beter idee krijgen van het kleurenpalet dat je wilt gebruiken om je kamers een uniforme uitstraling te geven.

Een goede regel om in acht te nemen bij het kiezen van kleuren is de 50/150-regel waarbij je de ene batch verf 50% lichter mengt dan de basis en een andere batch 150% donkerder. Zo krijg je een selectie van kleuren die natuurlijk bij elkaar passen.

Houd ook rekening met de kleuren die je leuk vindt en het doel van elke kamer wanneer je begint met het toewijzen van kleuren. Ontspannende kleuren zoals blauw en grijs passen goed in slaapkamers, terwijl warmere kleuren zoals oranje en rood meer geschikt zijn voor de woonkamer en keuken. Als het over kleuren gaat, gaat het niet alleen om de kleur van je muur. Uitbarstingen van kleur kunnen ook komen van je vloerkleden, gordijnen, accent kussens, kunst aan de muur en andere dingen in je kamers.

Rangschik je meubels volgens je ruimte

Om ervoor te zorgen dat je meubels efficiënt in je ruimte passen, moet je van tevoren nadenken over het doel van je kamers en je ruimte dienovereenkomstig plannen. Je meubelopstelling moet een balans hebben tussen functionaliteit en design.

Wat betreft het soort meubilair dat je zou moeten hebben, het zou goed moeten passen bij je ontwerpthema. Je moet ook praktisch zijn en nadenken over opslag. Als je stukken kunt vinden die meerdere functies hebben, zoals bedden met ingebouwde opberger of tafels met een spouw erin, dan zul je in staat zijn om een ​​strakke en naadloze uitstraling in je huis te behouden. Je toekomstige zelf zal je ook dankbaar zijn dat je voorbereid bent.

Aangezien je je meubels niet altijd kunt veranderen, moet je ervoor zorgen dat je kwaliteit stukken kiest waar je lang mee kunt leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *