Een tafelkleed op de eetkamertafel dat staat wel zo gezellig. Maar het is altijd zo'n gedoe. Je legt een mooi tafelkleed op tafel en je kunt er natuurlijk op wachten. De eerste lepel yoghurt en het eerste glas melk ligt al om voor je het goed en wel hebt neergelegd. Dan moet je het tafelkleed weer snel van tafel halen en direct wassen en strijken. Het gevolg is dan dat je toch maar weer placemats neerlegt of zelfs gewoon een stukje zeil. En dat staat echt lang niet zo gezellig. Een goede optie zou dan zijn om gecoat tafellinnen te gebruiken. 

Gecoat tafellinnen is een mooie oplossing

Gecoat tafellinnen is namelijk net zo gezellig om te zien als gewoon tafellinnen. Het beschermt je tafel tegen beschadigingen en zorgt dat vetvlekken geen kans krijgen. Een groot voordeel van gecoat tafellinnen is dat je het gemakkelijk kunt afnemen met een vochtige doek. Je veegt kruimels en gemorste dranken zo van tafel. Moet het kleed alsnog in de was? Dat is geen probleem. Je kunt dit tafellinnen gewoon wassen en zelfs strijken. Dat kan omdat de coating aan één kant is aangebracht.

Tafelzeil is toch anders

Tafelzeil kan voor veel mensen de ideale oplossing lijken. Maar die mensen hebben vast nog nooit gehoord van gecoat tafellinnen. Waar tafelzeil altijd wat stug en altijd koud aanvoelt, is gecoat tafellinnen gewoon soepel en lekker om te voelen. Tafelzeil wordt al snel plakkerig en kan snel beschadigen. Gecoat tafellinnen wordt niet plakkerig, je veegt gemorste etensresten er zó vanaf, nog gemakkelijker dan bij tafelzeil. En, last but not least, gecoat tafellinnen ziet er veel mooier uit. Dat voegt echt iets toe aan je maaltijd.

Gemakkelijk in onderhoud en het gaat jarenlang mee

Gecoat tafellinnen is dus gemakkelijk even met een vochtige doek af te nemen. Je kunt het ook wassen in de wasmachine, op 30 graden. Kies daarna voor centrifugeren op lage snelheid. Dit tafellinnen is niet geschikt voor drogen in de droger. Je kunt het wel aan de lucht laten drogen. Lekker wapperen in de wind, dan gaan direct de grootste kreukels van het wassen er al uit. Wil je een compleet glad tafelkleed? Dan kun je het gecoate tafellinnen ook strijken. Dit doe je aan de niet-gecoate kant met de strijkbout op een lage temperatuur. Voor je het weet zit je alweer lekker met het hele gezin aan tafel. Deze kleden zijn geschikt voor binnen en buiten. Je hebt er het hele jaar door plezier van.

Posted in: Tip