Verhuizen naar een nieuw huis is een levenservaring die maar weinig mensen als ‘leuk’ omschrijven. Maar met onze tip die je moet doen voordat je er intrekt, ben je klaar als het meubilair arriveert. De verhuizing van begin tot eind kost je veel tijd: plannen, inpakken, verhuizen, opruimen. Wanneer je aankomt in je nieuwe huis, sta je voor nog meer uitdagingen. Het lijkt misschien een kleinigheid om te beslissen waar het beste servies of de alledaagse gerechten moeten worden neergezet, maar na al het werk om het oude huis te verlaten, is het laatste wat je nodig hebt nog een grote beslissing of een ander groot project. Maar als je meteen wat werk aan je nieuwe huis doet, voelt het goed om te verhuizen. Kies de projecten die het meest urgent zijn, zoals het vervangen van schakelmateriaal. Als je budget het niet toestaat om het hele huis opnieuw te bekleden, doe dan gewoon één verdieping. Als je niet voor elke kamer verf beslissingen kunt nemen, doe dan gewoon de kamers waar de beslissingen gemakkelijk zijn. De grootste tip die we je daarom kunnen meegeven is eigenlijk om zoveel mogelijk te doen voordat je erin trekt.

Een aantal van deze dingen zijn:

  • Vloer leggen

De vloer leggen is enorm belangrijk, wanneer je dit niet voor de verhuizing doet zul je veel stress en werk hebben aan echt continu verplaatsen van meubels en spullen om ruimte te maken voor het leggen van de vloer. Sommige vloeren kunnen zelfs tijd nodig hebben om te acclimatiseren. Dit betekent dat je niks op de vloer mag zetten voordat deze periode voorbij is.

  • Schilderen (muren/plafond)

Het schilderen is een ander onderdeel dat erg belangrijk is. Schilder eerst het huis voordat je iets in het huis zet. Net zoals bovenstaande reden kan het lastig zijn om alle inhoud van het huis te verplaatsen. Tevens kan je het voorkomen dat je verf morst op de spullen die al in het huis staan.

  • Herleggen van elektriciteit of waterleidingen

In principe is dit iets wat je ver voor je verhuizing moet regelen. Zonder elektriciteit of water kan je namelijk moeilijk leven. Neem daarom op tijd contact op met aannemers die deze dingen kunnen regelen.

Zo maak je het jezelf tijdens de verhuizing gemakkelijk en kan je de eerste nacht met een gerust hart naar bed.

Bron: Schneider Electric

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *