Vandaag de dag wordt alles online gedaan. Besprekingen, vergaderingen, school, niks kunnen we meer in real life doen. Via de camera van je laptop kan alles worden gezien. Iedereen kan zien hoe je kamer eruitziet. Of jij elke dag je haar doet en gedoucht bent of dat je gewoon in je joggingpak voor je laptop zit. Dit hangt er natuurlijk wel vanaf of je aan school zit of je een belangrijke vergadering hebt. Dan moet je natuurlijk anders gekleed zijn. Als iedereen nu toch al door je webcam je kamer kan bekijken. Wil je er natuurlijk voor zorgen dat je kamer er zo leuk mogelijk uit ziet. Je kan in je huis een gezellige sfeer creëren door mooie kamerplanten neer te zetten. Dit zorgt er voor extra vrolijkheid en levendigheid in je huis. Iets wat we vooral nu goed kunnen gebruiken tijdens het vele binnen zitten. Dus twijfel niet langer en haal je eigen groene vriend in huis. 

Kamerplant stretlitzia reginae

In de kamer waar je je werk doet is er vaak veel licht. Dan kan de strelitzia reginae de perfecte uitkomst zijn. Deze plant is een echte zon- en waterliefhebber. Dus wanneer jij jezelf voorziet van een glasje water, wilt je groene vriend ook graag. Het is een echte eyecatcher in huis. De plant is voor maar 10 euro te koop en zijn potmaat is 12 centimeter. In de volksmond staat hij ook wel bekend als de paradijsvogelbloem. De stretlitzia heeft zijn bijnaam te danken aan de mooie kleuren en vormen die terugkomen in zijn bloemen. Oorspronkelijk komt deze prachtplant uit Zuid-Afrika en behoort tot de Musaceae familie. Maar maak je geen zorgen, hij doet het ook goed hier in Nederland. Kortom een prachtige plant, die jouw collega’s of medestudenten jaloers gaan maken. Verder wel opgepast want deze schoonheid is licht giftig. Het is daarom niet handig om de stretlitzia aan te schaffen als je kinderen of huisdieren hebt. Of zorg er anders voor dat ze de bladeren niet binnen kunnen krijgen. Door de plant bijvoorbeeld hoog neer te zetten.

Kamerplant monstera

Verder kan de monstera plant ook een prachtig staan in uw werkkamer. Maar natuurlijk kan deze overal in huis. Deze plant is wat groter dan de stretlitzia reginae hij past in een pot van 19 centimeter. De monstera deliciosa tauerii, zoals hij volledig heet, wordt ook wel de gatenplant genoemd. Deze bijnaam heeft hij te danken aan de vorm van de bladeren. De monstera is makkelijk in de verzorging, de kamerplant heeft weinig water nodig. Maar wil net zoals de stretlitzia graag in het licht staan. Van oorsprong komt deze kamerplant uit het regenwoud van Zuid-Amerika en behoort tot de Aracea familie van de planten. Pas op wanneer er een gele gloed op het blad staat en het blad slap gaat hangen. Krijgt de plant waarschijnlijk te veel zonlicht. Verplaats je vriend dan verder van het raam. Als er te veel water is gegeven kunnen de bladranden bruin of geel worden. Geef dan minder water, om hem weer te laten stralen in zijn groene kleur. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *