Het inrichten van je nieuwe werkplek

We mogen weer! Na een lange tijd van thuiswerken, vakanties en het zoeken naar alternatieven, mogen we tegenwoordig weer voorzichtig op kantoor verschijnen. Ook vele mensen thuis hebben in hun eigen woning een eigen werkplek kunnen creëren, waardoor zij ook thuis gemakkelijk aan het werk kunnen gaan. In dit blog zullen we het hier dan ook over gaan hebben, het creëren van een werkplek. Waar zou je tegenwoordig nu echt op moeten letten en wat houdt een ergonomische werkplek nu precies in? We vertellen je er graag meer over!

Voor wat voor een soort bureau kies jij?

Wanneer je een nieuwe werkplek gaat inrichten, is hier natuurlijk erg veel in mogelijk. De eerste stap die je meestal zit, is het uitzoeken van een geschikt bureau. Tegenwoordig zijn er vele verschillende soorten bureaus te verkrijgen, waardoor het zeker aan te raden is om hier goed onderzoek naar te doen. Je zou er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om een bureau met lades aan te schaffen, een standaard bureau, een hoekbureau en is er nog veel meer mogelijk!

Kies voor een zit-sta bureau

Wanneer je op zoek bent naar een uniek bureau die ook de gezondheid van de werknemer stimuleert, zou je eens moeten kijken naar een zit sta bureau. Met een zit sta bureau heb je de mogelijkheid om tijdens je werkzaamheden ook eens te staan, waardoor je niet constant zittend je werkzaamheden hoeft uit te voeren. Vele gezondheidsorganisaties zeggen het al, dat zitten het nieuwe roken is. We komen op kantoor nauwelijks meer in beweging, wat we met een zit sta bureau tegen kunnen gaan!

Een zit sta bureau is te verkrijgen in een variant waarbij je het bureau kunt ophogen met een handmatige draaihendel, maar zijn er ook vele elektrische varianten. Een zit sta bureau is tegenwoordig te verkrijgen in verschillende soorten bureaus, waardoor je een zit sta bureau ook zou kunnen combineren met een hoekbureau! 

Een ergonomische werkplek

Maar wat houdt nu precies een ergonomische werkplek in, waar we het in het begin van dit blog al even over hadden? Een ergonomische werkplek houdt eigenlijk in dat je een juiste werkhouding aanneemt en ervoor kunt zorgen dat je voldoende mentale en fysieke herstelmomenten kunt inplannen tijdens het werk. Staan na een lange tijd van zitten is bijvoorbeeld een fysiek herstelmoment, terwijl een spelletje spelen met collega’s weer een voorbeeld is van een mentaal herstelmoment. Een ergonomische werkplek en werkomgeving zorgt ervoor dat de veiligheid en de gezondheid van de werknemers ten alle tijden voorop staat, zodat je altijd gezond en fit aan het werk kunt gaan!