Slimme verlichting, wat houdt dat eigenlijk in? Verlichting op zichzelf staand is al een slimme uitvinding, echter word je daar zelf niets wijzer van. Er zijn echter nieuwere manieren van slimme verlichting die het leven makkelijker maken, maar ook de mate van comfort, gezondheid en veiligheid weten te verhogen. Er zijn vele opties en toepassingen van deze slimme verlichting, in en rondom het huis, voor zowel jong als oud.

Hoe werkt het?

Slimme verlichting is anders dan de ouderwetse lamp met een schakelaar. Uiteraard hebben de meeste applicaties en toepassingen hiervan nog wel een schakelaar voor de zekerheid, echter is deze in de regel niet noodzakelijk. Slimme verlichting is namelijk op afstand in te stellen, te bedienen en uit te lezen. Dit kan op allerlei verschillende manieren, laat Somfy zien. Zo kun je een hub hebben in je huis, een soort meldkamer van de apparaten onderling, waarop je alle apparaten kunt bedienen en instellen, maar kun je dit nog vaker gewoon vanuit je handpalm regelen. De meeste toepassingen van slimme verlichting hebben een speciale app die dit faciliteert. Zo kan het via een druk op de knop, een timer, een sensor, automatisering of zelfs spraakgestuurd.

Nieuwe ontwikkelingen

Er zijn nieuwe ontwikkelingen op de markt die zelfs dit nog tot een nieuw niveau weten te tillen. Zo hebben ze lampen met ingebouwde sensoren, die kunnen bepalen of het licht aan moet of niet. Dit doen ze weer door te communiceren met andere apparaten om te bepalen of er iemand in de buurt is, alvorens de lampen aangaan. Het zijn immers anders geen slimme lampen in een smart home als ze zomaar ingeschakeld worden terwijl er niemand in de buurt is. Deze slimme lampen geven vaak ook nog informatie over de levensduur. Dan zie je in de app hoeveel branduren de lamp nog ongeveer heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *