houtpellets kopen

Er zijn veel manieren om je huis te verwarmen. Als de herfst en de winter weer aanbreken en de koude periode er weer is, zijn allemaal toe aan een verwarmd huis. Je huis verwarmen kan op meerdere manieren. In dit artikel zullen we met name ingaan op de vergelijking tussen twee verschillende soorten. Het gaat dan om de haard op gas en over de hard op hout pellets. Wat zijn nu precies de verschillen? Wat zijn nu precies de voordelen en wat zijn nu precies de nadelen? Hier op zullen we ingaan in dit artikel.

houtpellets kopen

Een gashaard

Als je gebruik maakt van een gashaard of gebruik te gaan maken zijn er een aantal zaken die je in de gaten moet houden. Alle eerst de effectiviteit van het gas omzetten naar warmte. Bij het omzetten van gas naar warmte gaat een bepaald percentage verloren. We kunnen stellen dat gas niet de meest efficiënte manier is om je huis te verwarmen. Daarnaast is het verbruik ook hoger dan andere alternatieven. Je bent een snelle toe aan vervanging van je brandstof wat weer tot extra kosten leidt. Ook is gas potentieel gevaarlijk vanwege de kans op ontploffingsgevaar. Dit komt zelden voor maar in een situatie waarin een gasfles niet juist is geplaatst kan dit wel degelijk gebeuren.

Een haard op hout pellets

Als je gebruik gaat maken van een haard op houten pallets, is dit over het algemeen gesproken een veel beter idee dan bovenstaand voorbeeld. Alle eerst is het een veel veiliger product. De pellets bestaan uit samen geperst hout van meerdere soorten. Ze worden zodanig samen geperst dat er een 100% ratio is van energie opwekking. Ja gaat simpelweg dus niets verloren tijdens het verbrandingsproces. Dit betekent dat je des te langer kunt stoken met dezelfde voorraad. Houtpellets kopen bespaart je op de lange termijn veel geld. Houtpellets kopen is ook goed voor het milieu. Het is een organische product waarbij zelfs de restjes zaagsel worden gebruikt in het eindproduct. Dit scheelt zodoende een hele hoop CO2 uitstoot en beschermd zo doende het milieu op zijn eigen unieke manier.

Posted in: Tip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *