mflor

In de winter kan het moeilijk zijn om precies de juiste hoeveelheid warmte te krijgen met een verwarmingssysteem met geforceerde lucht. Met vloerverwarming als hoofdverwarming geniet u in dit geval van meer constante, gelijkmatige temperaturen in uw hele huis en zult u aan het einde van de maand een lagere energierekening tegemoet zien komen. Ideaal, dus! Al zijn er wel een aantal punten die u alvorens u de keuze voor een vloerverwarming maakt, zult moeten weten.  

Wat u moet weten over de vloerverwarming: 

Vloerverwarming bestaat uit een systeem van buizen of draden onder de vloer die de warmte verdelen. In tegenstelling tot de vaker voorkomende verwarmingssystemen zoals de radiator, verwarmen vloerverwarmingssystemen uw huis langduriger en gelijkmatiger. 

Omdat vloerverwarmingssystemen geen lucht rondblazen, circuleren ze geen stof, schimmelsporen en andere verontreinigingen; Wat ideaal is als u last heeft van allergieën of astma.

Vloerverwarming presteert hiernaast het best met vloerbedekkingen die warmte goed geleiden, zoals tegel-, steen- of laminaatvloeren. Tapijt vermindert de efficiëntie van het systeem, terwijl vinyl en natuurlijk hout door de hitte kunnen worden beschadigd.

Wat zijn de voor,- en nadelen van vloerverwarming?

Vloerverwarming verwarmt u en uw huis gelijkmatiger, dus houdt het u comfortabeler dan een systeem met geforceerde lucht. Deze factor maakt met name hydronische vloerverwarmingssystemen energiezuiniger dan geforceerde luchtsystemen.

Nadeel is dat een hydronisch vloerverwarmingssysteem een ​​ketel vereist. Als u er nog geen heeft, zal het installeren van een ketel uw initiële kosten verhogen. Hoewel een elektrische stralingsvloer geen ketel nodig heeft, is het minder energiezuinig dan een hydronische installatie en meestal alleen praktisch voor het verwarmen van een enkele kamer.

Hoewel de vloerverwarming in een bestaande woning kan worden ingebouwd, moet hiervoor de vloer wel eerst worden verwijderd. Of het nu gaat om een ​​nieuwe constructie of om een ​​renovatie; een stralingsvloer kost daarom doorgaans meer dan een conventioneel systeem met geforceerde lucht. Al zal het u uiteindelijk wel uitbetalen met een lagere energierekening en meer comfort!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *