De natuur staat volop in bloei en dat betekent dat ik dagelijks in mijn tuin te vinden ben. Ik hou erg van tuinieren en besteed hier dan ook veel tijd aan. Of ik nu mijn planten onderhoud of aan het werk ben in mijn moestuintje, ik merk dat ik altijd veel ongedierte tegenkomen. Slakken, larven en bladluizen, het zit er vol mee! In de loop der jaren heb ik verschillende bestrijdingsmiddelen uitgeprobeerd, totdat ik van lieveheersbeestjes hoorde. Lieveheersbeestjes kopen tegen bladluizen is ontzettend effectief en daarbij goed voor het milieu. Daarbij zijn lieveheersbeestjes goed voor het milieu wat ervoor zorgt dat je geen onnodige schade toe hoeft te brengen aan planten of gewassen. Lees snel verder en ontdek waarom lieveheersbeestjes kopen zinvol is!

Lieveheersbeestjes kopen om bladluizen te bestrijden

Ik denk dat iedereen bekend is met bladluizen en de schade die zij aan planten aanbrengen. Bladluizen zijn een veelvoorkomende plaag en planten zich heel snel voort. Al binnen een week kunnen jonge bladluizen zich volledig hebben ontwikkeld waarna ze zich kunnen voortplanten. Bladluizen krijgen wel 40 tot 100 nakomelingen en je begrijpt dat je snel in dient te grijpen om deze plaag tegen te gaan. Gelukkig kun je lieveheersbeestjes kopen tegen bladluizen om ze hiermee te bestrijden. Lieveheersbeestjes voeden zich met bladluizen en hebben deze zelfs nodig om uit te groeien tot volwassenen. 

Hoe werkt het precies?

Lieveheersbeestjes voeden zich met bladluis. Door ze uit te zetten op de plant of stengel waar de luis actief is weet je zeker dat de bladluizen zich tegoed zullen doen aan deze beestjes. Je kunt zowel volwassen lieveheersbeestjes als larven kopen. Let erop dat je larven koopt als je ze in je tuin uit wil zetten, deze kunnen namelijk nog niet vliegen. Volwassen lieveheersbeestjes kopen is vooral aan te raden in gesloten kassen zodat je deze niet kwijtraakt. Na drie tot vijf weken kunnen larven pas vliegen, dus het is wel mogelijk om larven in je tuin uit te zetten. Al binnen twee weken is het mogelijk om de volledige bladluisplaag te bestrijden en ik heb zelf gemerkt dat dit een zeer effectieve methode is. Ik hou erg van het milieu en hou dan ook van biologische bestrijding. Ik vind het namelijk belangrijk om natuurlijke middelen in te zetten wanneer dit kan en door lieveheersbeestjes te kopen kan ik hier aan bijdragen. Ik hoop dat je door deze tips zelf ook lieveheersbeestjes kopen wil zodat je kunt ervaren hoe goed dit werkt!