Ontspanning

Er kunnen verschillende redenen zijn om een jacuzzi in de tuin te plaatsen. Met een jacuzzi heb je bijvoorbeeld een plek om even heerlijk te ontspannen, of om gezellig samen met vrienden een drankje te drinken! Zeker tijdens de koude herfstdagen is er niets prettiger dan de warme bubbels van je spa. Bij de aanschaf van een bubbelbad zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden. Denk bijvoorbeeld aan het energieverbruik, de ruimte die hij je biedt, enzovoorts. In dit artikel vertellen we je hier meer over, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Jacuzzi

Kooptips voor de aanschaf van een jacuzzi

Zoals reeds beschreven zijn er verschillende aandachtspunten bij de aanschaf van een nieuwe spa. Allereerst is het belangrijk dat de jacuzzi qua formaat aansluit bij de ruimte in je tuin. Een te grote jacuzzi kan de tuin een rommelige uitstraling geven. Iets wat je logischerwijs wenst te voorkomen.

Naast het formaat van de wirlpool speelt ook het aantal zitplekken een rol. Veel jacuzzi’s zijn voorzien van een klein bankje, zodat je heerlijk onderuit gezakt van het bubbelende water kunt genieten. Zorg dat je voldoende zitplekken hebt voor het aantal mensen, waarmee je er in wilt kunnen zitten.

Bubbelbad

Energieverbruik van een bubbelbad in de tuin

Door voor een jacuzzi te kiezen, zal je energieverbruik toenemen. Een bubbelbad verbruikt relatief veel energie, in vergelijking met andere apparaten in huis. Om een te grote toename van je energiekosten te voorkomen, is het belangrijk om op het energielabel te letten. Ook het aantal bubbelgeneratoren in het bubbelbad kan van invloed zijn op het energieverbruik van jacuzzi’s. Houd hier rekening mee bij de aanschaf van een nieuwe spa! Soms kan de investering in een iets energiezuiniger model je op termijn veel kosten besparen. Een spa kun je tegenwoordig heel eenvoudig online bestellen.