Bron: Houtdirect

Koop gereedschap van goede kwaliteit

Zoals bij elke onderneming is het belangrijk om het juiste gereedschap te hebben bij het inrichten van een nieuw huis. Als je goedkope kwasten, rollers of behang koopt, wees dan niet verbaasd als het eindresultaat niet bevredigend is. Kwalitatief goede kwasten zorgen voor een gladdere verf afwerking en stoppen de vervelende taak om borstelharen uit natte verf te halen, iets wat je moet doen als je goedkopere kwasten van het budgetmerk gebruikt. Onthoud ook dat een kwaliteits borstel altijd een betere afwerking geeft dan welke roller dan ook, zelfs als het veel meer tijd kost om ermee te schilderen. Als je besluit een roller te gebruiken, reinig dan de zijkanten van de roller regelmatig om te voorkomen dat verf zich ophoopt en om die vervelende sporen van rijpaden te vermijden die tijdens het schilderen kunnen verschijnen.

Werk van plafond tot vloer

Bij het inrichten van je eigen huis is het altijd het beste om eerst de plafonds te schilderen en dan naar beneden te werken. Zo kun je eventuele spatten op de muur opvangen als je naar beneden beweegt. Als je de andere kant op gaat, worden je nieuw geverfde muren bespat met plafondverf als je naar boven gaat.

Houtwerk voorbereiden voordat je gaat schilderen

Net als bij muren, moet elk te schilderen houtwerk ook worden voorbereid als je een goede gladde, schone afwerking wilt krijgen. De tijd die je besteedt aan het vullen en schuren van het hout is goed besteedde tijd en zorgt ervoor dat verf niet alleen gemakkelijker aan te brengen is, maar er ook fantastisch uitziet als je klaar bent. Dus daar heb je het. Het inrichten van een nieuw huis is verre van eenvoudig, maar als je de bovenstaande tips volgt, zul je niet alleen de taak gemakkelijker vinden, maar zal het eindresultaat ook veel bevredigender zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *