Een zwart-wit interieur, dat is nog eens iets anders. Zwart met wit gecombineerd is vaak erg mooi en bovendien is het makkelijk te combineren met eventuele kleurrijke accessoires. Je ziet zwart-witte interieurs de laatste tijd dan ook steeds vaker. Maar hoe pak je dat dan eigenlijk aan, een woning inrichten met zwart en wit? Hieronder vind je wat handige tips.

Maak gebruik van de 70% regel

Wist je dat er een 70% regel bestaat als het aankomt op zwart-witte interieurs? Dit houdt in dat 70% van je woning wit dient te zijn, tegenover slechts 30% zwart. Je wilt natuurlijk niet dat de woning té zwart oogt. Hierdoor wordt het geheel namelijk somber en bovendien zorgt wit ervoor dat een ruimte groter lijkt. Wil je graag een zwart-wit interieur, probeer je dan aan deze regel te houden.

Plaats zwarte en witte elementen

Behalve je meubels, is het ook leuk om bepaalde zwarte of juist witte elementen te plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan een zwarte kraan (zoals deze, van Mastello). Ook kun je voor een zwart-wit vloerkleed gaan, zwart-witte gordijnen en lampen in zwart en/of wit. Toch kun je er natuurlijk ook voor kiezen om juist voor kleurrijke elementen en accessoires te gaan, zodat niet álles zwart-wit is.

Ga voor gekleurde accessoires

Doordat zowel zwart als wit erg neutraal is, kun je het goed combineren met allerlei soorten kleuren. Het is bijvoorbeeld leuk om voor felle accessoires te gaan. Wat dacht je van mooie kussentjes in de kleur aqua, of rode kaarsen en accessoires? Toch kan het ook mooi zijn om voor wat minder felle kleuren te kiezen, zoals grijs. Je kunt dan een grijs vloerkleed plaatsen en voor grijze accessoires gaan. Hierdoor zorg je ervoor dat de boel iets levendiger wordt dan wanneer er alleen zwart en wit terugkomt in je interieur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *