Geloof het of niet maar een geschikt toilet uitkiezen kan vrij lastig zijn. Er zijn tegenwoordig zo veel toiletten te vinden dat de keuzestress kan toeslaan. Het toilet blijft immers hét accessoire voor een van de belangrijkste kamers van het huis. Om je te helpen bij je keuze kun je hieronder meer informatie vinden over verschillende soorten toiletten.

Wc met bidet

Een toilet met bidet wordt ook in Nederland steeds populairder en dit is zeker niet zonder reden. Een wc met bidet heeft veel voordelen. Tegenwoordig zijn er zelfs wc’s te vinden met een ingebouwd bidet. In andere landen is een wc met bidet al langer populair en zelfs de standaard. Je kunt een bidet toilet zien als een toilet met ingebouwde douche. Een bidet toilet reinigt je achterwerk een stuk beter dan alleen wc-papier. Daarnaast kan een bidet toilet zelfs bevorderlijk zijn voor de gezondheid. Zo helpt het om aandoeningen als hemorroïden te voorkomen. In landen waar een bidet toilet de standaard is lijden veel minder mensen aan anale klachten.

 Hangend toilet

Het volgende type toilet wat we bespreken is het hangend toilet. Dit type toilet hangt, zoals de naam al zegt, aan de muur. Mensen kiezen vooral voor dit type toilet voor de stijl en praktische voordelen. Zo oogt een hangend toilet erg modern en strak. Dit komt, omdat het waterreservoir bij een hangend toilet niet zichtbaar is. Het praktische van een hangend toilet zit hem in het feit dat een hangend toilet (optisch) minder ruimte in beslag neemt dan andere toiletten. Ook is een hangend toilet eenvoudig schoon te maken. De nadelen van een hangend toilet zitten hem vooral in de mindere stevigheid en duurdere prijs.

 Staand toilet

Het staand toilet is de meest gangbare toiletstijl in Nederland. Dit komt, omdat een staand toilet eenvoudig te monteren is en niet veel hoeft te kosten. Een staand toilet is stevig en betrouwbaar. Echter is het waterreservoir van een staand toilet vaak zichtbaar, waardoor het toilet optisch minder stijlvol oogt dan bijvoorbeeld een hangend toilet.

Posted in: Tip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *