Voordat je een plant gaat kopen, wil je eerst weten wat de kenmerken ervan zijn. Dat geldt ook als jij overweegt om de taxus baccata aan te gaan schaffen. Je moet er immers zeker van zijn dat planten die jij aanschaft ook echt passen bij jouw tuin en dat ze passen bij wat jij mooi vindt. Is de taxus baccata bijvoorbeeld ook voor jouw locatie geschikt? En hoe pas je deze plant eigenlijk toe? Allemaal belangrijke vragen om jezelf te stellen voordat je tot aankoop overgaat, zo voorkom je dat je verkeerde aankopen doet.

Kenmerken taxus baccata

Als je planten gaat kopen, dan zijn er verschillende punten waar je op wilt letten. Denk aan:

  • de standplaats
  • de kleur en de vorm van het blad
  • de hoogte
  • de verzorging die nodig is

Als je dit soort zaken niet weet, dan weet je immers niet of de soort geschikt is of niet. Hoe zit dit nu met de taxus baccata? Laten we eerst eens kijken naar de standplaats. Deze plantensoort stelt wat dit betreft eigenlijk geen eisen. Hij kan groeien op zonnige plekken, maar ook in de halfschaduw en zelfs in de schaduw. Het maakt dus eigenlijk niet uit waar je hem neer wilt zetten, iedere plek is geschikt! Ook wat betreft grondsoort en verzorging stelt de taxus baccata erg weinig eisen. Alle grondsoorten zijn eigenlijk geschikt. Het enige waar je om moet denken, is dat de wortels niet in het water komen te staan, want dan kan er wortelrot ontstaan. Maar dit zal eigenlijk bijna nergens het geval zijn. Verder is het een ontzettend sterke plant die eigenlijk geen speciale verzorging nodig heeft. Het enige waar je om moet denken, is dat je hem af en toe snoeit, om de vorm mooi te houden. Met andere woorden, de taxus baccata is voor iedere tuin en voor iedere tuinier een uitstekende keus!

Geschikt als haagplant

Er zijn nog twee belangrijke punten waar we het niet over gehad hebben, namelijk kleur en vorm van het blad en de hoogte van de plant. De taxus baccata heeft donkergroene naalden en de groeivorm is erg compact. Dit betekent dat de plant heel dicht groeit. Hierdoor is het een uitstekende keus als jij een haag aan wilt gaan planten, privacy is hiermee gegarandeerd! De naalden blijven het hele jaar aan de plant zitten, dus ook in de winter heb je hiermee je tuin afgeschermd! Bovendien zorgen de groene naalden ervoor dat je altijd kleur in je tuin hebt. De taxus baccata groeit bovendien relatief snel, waardoor je in een paar jaar een flinke haag hebt staan. Zo heb jij jouw tuinafscheiding snel in orde, helemaal als je ervoor kiest om al grotere taxusplanten aan te schaffen. Al met al is deze plantensoort dus een uitstekende keus als je een haag wilt, maar je kunt hem ook solitair in je tuin zetten. Wil je deze soort kopen? Ga dan naar taxusbestellen.nl. Hier koop je de beste planten en je vindt er veel informatie over de taxus baccata. Zo doe je zeker een goede aankoop voor jouw tuin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *